Acando

"Ett stort fokus på hållbarhet i olika former"

Codesign har fått uppdraget att utveckla och implementera inredningskoncept för Acandos nya huvudkontor i Klara C. Projektet omfattar 2500 kvm och sex terrasser med en magisk utsikt över stadshuset och Riddarfjärden. Redan 2014 fick Codesign Acandos förtroende att utveckla deras nuvarande tillfälliga huvudkontor till följd av en evakuering.

Det nya projektet har stort fokus på hållbarhet i olika former. Dels återanvänds en hel del möbler, andra kläs- eller lackas om. Dels fördelas de nya lokalerna på två istället för nuvarande fyra våningsplan. De nya lokalerna anpassas för att kunna vara extremt flexibla och därmed effektivare kunna utnyttja kvadratmetrarna.

– Vi nyttjar verkligen våra lokaler på en mängd olika vis. Vi har behov av regelrätta arbetsmiljöer men också att kunna skifta med hjälp av smarta lösningar för att på så vis skapa utrymme för konferensytor, utbildningsytor och rum för seminarier, säger Åsa Wahlström, Facility Manager på Acando.

­– Det här är en väldigt engagerad kund som har gjort ett gediget förarbete internt innan vi kopplades in i projektet. Detta har varit till stor hjälp i vårt arbete med att utveckla konceptet för det nya kontoret, säger Ossian Badman, projektledare på Codesign.

Kontoret beräknas stå klart våren 2017.

Ansvariga inom projektet

Lina Narvaja
Arkitekt
Mer info...
Ossian Badman
Projektledare
Mer info...
Marcus Fagerberg
Arkitekt
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt