Arkitektur, design och varumärke vävs samman hos Codesign

Under en föreläsning talade Martin Frostner om hur den karaktäristiska Art-Noveau-utformningen av Paris Metro kom till i tätt samarbete mellan typografen George Auriol och arkitekten Hector Guimard. I publiken satt Peter Ullstad, grundare till Codesign. En idé föddes och nu utvidgar arkitekturbyrån sin verksamhet med tjänster inom strategi och varumärkesdesign – under ledning av just Martin Frostner.

Martin Frostner är en grafisk designer som har arbetat i över 15 år i gränslandet mellan design, arkitektur och varumärkesutveckling. Han har också undervisat på Konstfack, Berghs, Beckmans och Forsbergs samt på designskolor i England, Frankrike och Norge. Närmast kommer han från egen verksamhet.

– Vikten av att förmedla samma värden genom alla kontaktytor – från den fysiska och rumsliga världen till den digitala – är lika stor vare sig det gäller en skola, restaurang, arbetsplats, butik, destination eller ett nytt stadskvarter. Personligen är jag väldigt glad att den här typen av gränsöverskridande tjänster efterfrågas alltmer då det ökar möjligheterna att förändra och utveckla en bransch, säger Martin Frostner, Head of Brand Design.

Codesign Brand Studio som redan är igång ska under Martin Frostners ledning växa med fler experter inom varumärkesutveckling och design i takt med efterfrågan. Just nu pågår ett arbete med att fram en ny visuell identitet för ett möbelföretag. Ett annat exempel är ett studentboende där fysisk miljö ska integreras med digital identitet.

– Codesign är vad jag vet ensamma om det här helhetserbjudandet, även om det känns väldigt självklart egentligen. Vi tänker alltid bortom byggnaden eller inredningen och väljer att stärka arkitekturen med fler kompetenser för att skapa större nytta samt förmedla känslor och berättelser, säger Ulrica O Magnusson, vd på Codesign.

För mer information, vänligen kontakta:
Ulrica O Magnusson: ulrica@codesign.se, 0763 06 86 99
Martin Frostner: martin@codesign.se, 0707 28 55 30

Codesign är en arkitekturbyrå grundad i Stockholm. Byrån har drygt 50 medarbetare och omsatte 2016 cirka 60 msek. Exempel på aktuella uppdrag är iZettle och Nordnet. Läs mer om Codesign Brand Studio här.