Sundbyberg Town Hall

Create a cultural landscape that will cultivate good relations between employees and citizens

Solution
As the population increases in the municipality of Sundbyberg, so too does the need for services. We were commissioned to design and adapt a new, larger premises covering 8600 sq. m., which the organization could grow into over the next 10 years. In total it had to accommodate around 320 workstations and multiple public areas. Somewhat unusually, the project was undertaken both as the tenant’s and the property owner’s (AMF) architect.

The design concept takes inspiration from the plant kingdom under the theme “Growing Power”. Rather than traditional office seating plans, the vision of landscapes with hills and mountains has been used to create new meeting areas as well as a restaurant and a “coffice”. Organic role models have influenced features, behaviour, and the look and feel of the interior.

Results:

Visibility among employees has greatly increased in the new premises. Workstations are collaboratively designed with employees, and administration staff that collaborate regularly, now sit next to one another. The foyer at Sundbyberg Town Hall is now open and welcoming. The public can participate in public discussions and exhibitions about what is going on in the community, while having a coffee or lunch in the restaurant. Even the organisation itself has become more open now that the “closed door” environment has been removed.

Project team

Johanna Nenander
Architect
More info...
Elis Forsgård
Project Manager
More info...
Love Neuschutz
Interior Architect
More info...
Peter Ullstad
Architect and Founder
More info...
Jon Mjönes
Architect
More info...
Moa Rydberg Dahlin
Architect
More info...
Ulrica Magnusson
CEO and deputy Head of marketing, communication & PR
More info...
Linda Fredén
Architect
More info...

Back to project overview