Epicenter Malmskillnads-
gatan

Uppdrag: Att skapa framtidens digitala innovationshus

Uppdrag
Epicenter invigdes i januari 2015 och är det första projektet inom Urban Escape, AMF Fastigheters stora satsning på kvarteret runt Gallerian, som ska stå klart 2018. Det digitala innovationshuset huserar på 4 våningar och 4 000 m². Codesigns uppdrag omfattade projektledning, ombyggnation, renovering och inredning.

Lösning

– Det faktum att Epicenter testar ett koncept för att sedan växla upp verksamheten i större skala skapar en enorm frihet, både för oss som arkitekter men också för medarbetarna som sitter på Epicenter.

Vi har kunnat gå hårt åt på väggar, golv och tak och det frigör en kreativ energi hos den som vistas i lokalen, säger Linda Fredén Arkitekt på Codesign.

Miljö

Epicenters kontor präglas av en ”ruff känsla”, materialen är grova och många möbler är specialritade för det moderna kontorshotellets behov. Här finns ”holkar på hjul” som kan flyttas runt i lokalen likt mobila mötesrum, projektorbord och möblemang som även de kan flyttas och formas på olika vis, allt för att möta det stora behovet av flexibilitet.

Resultat

– Grundtanken med Epicenter är att vara den naturliga platsen för snabbväxande företag i samspel med innovationsinriktade storföretag. De kräver en lokal med hög flexibilitet vilket Codesign lyckats skapa, säger Patrick Mesterton, VD Result och grundare av Epicenter.

– Man kan se det nuvarande kontoret som en labbmiljö där vi testar olika lösningar och om två år växlar vi upp verksamheten baserat på vad som funkat bra och vad som behöver utvecklas vidare, säger Jacob Holst, Inredningsarkitekt på Codesign.

Ansvariga inom projektet

Linda Fredén
Arkitekt
Mer info...
Jacob Holst
Inredningsarkitekt
Mer info...
Gabriel Stuart
Arkitekt
Mer info...
Ulrica Magnusson
VD
Mer info...
Åsa Grönlund
Projektledare
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt