Mediacom

”En Floor Manager hälsar välkommen in i vardagsrummet”

Codesign vann, i konkurrens med sex andra byråer, uppdraget att uppdatera mediebyrån MediaComs kontor, beläget i en stor och fin gammal våning på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Genom att återanvända en del och blanda in nytt skapas ett helt nytt sammanhang som speglar bolagets värderingar – People First Better Results.

På MediaComs kontor möts personal, kunder och samarbetspartners. I inredningskonceptet var det därför naturligt att sätta människorna i centrum. Tanken var att skapa en varm och välkomnande känsla – lite som att komma hem till MediaCom.

De stora samlingsytorna och mötesrummen prioriterades.
Istället för att mötas av en traditionell receptionsdisk tas man som besökare emot av en Floor Manager som hälsar välkommen in i Vardagsrummet, en stor yta som är öppen hela vägen från entrén till bistron med kök och matsal.

Rullgardiner fungerar som rumsavgränsare. Väggarna är klädda med metallnät framtagna av Codesign där man kan hämta en tidskrift medan man väntar och där växter hängts upp för att dölja nödvändiga installationskanaler. Man har skapat en levande miljö där det är lätt att förändra genom att byta ut eller flytta delar av inredningen.

Ansvariga inom projektet

Sanna Gebeyehu
Concept Developer
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt