Här kan ta du ta del av våra projektfilmer och även klipp från vår vardag. I februari 2017 lanserade vi följetongen Nya Brogårdaskolan 2019. Vi kommer i denna serie få följa utvecklingen av den nya F-till 6-skolan i skånska Bjuv som ska stå klart 2019.

 

”Människorna i Bjuv har förstått att man måste satsa på barnen för att fortsätta att utveckla samhället. Det är precis så här vi på Codesign tycker att utvecklingsprojekt ska bedrivas, med verksamhetsnytta i fokus och i en ständig dialog med de människor som ska vistas där. Vi är såklart stolta över att få vara med och skapa denna lärmiljö.” /Ante Runnquist, Change and Learning Manager på Codesign.

 

Läs mer om oss som arbetar med Brogårdaskolan i Bjuv

Brogårdaskolan säsong 2 avsnitt 5: Det börjar bli verklighet nu

Vad har Bjuv & Operahuset i Sydney gemensamt?

I detta avsnitt om Brogårdaskolan i skånska Bjuv får vi åka på en liten arkitektonisk resa genom kommunen. Linda och Ante från Codesign visar oss kulturella pärlor som inspirerar dem och den nya skolan som teamet ritar på. Hur viktigt är det att ta hänsyn till historien, och vad är det som gör att kan känner sig ”hemma” i vissa miljöer?
Avsnitt fyra i säsong två om Brogårdaskolan.

Barnen visar var skåpet ska stå

Säsong två avsnitt tre: Utvecklingen av Brogårdaskolan i Bjuv är ett tight samarbete mellan Arkiktekturbyrån Codesign, kommunen och brukarna; det vill säga barn, föräldrar, lärare och annan personal som faktisk ska använda den nya skolan. I det här avsnittet får barnen ge feedback på modeller och ritningar och beskriver var de helst vistas, var de känner sig trygga och var man bäst leker.

Vad menar vi med inkluderande arkitektur?

Första säsongen har vi ägnat oss åt att helt förstå vår kund och det vi kallar brukarna samt deras behov, nu och i framtiden. Nu är det dags att låta er lära känna Codesign bättre och vad vi menar när vi pratar om inkluderande arkitektur och brukarnytta.

Brogårdaskolan säsong 2 avsnitt 1: Nu kör vi!

Äntligen är beslutet om en ny skola klubbat igenom. Codesigns Ante Runnquist åker till Bjuv och snackar med Kommunstyrelsens ordförande, Anders Månsson, om hur det känns. Är det vanligt att olika partier i en kommun är eniga när det gäller så här stora beslut?

Avsnitt tio om Brogårdaskolan

I sista avsnittet av denna säsong om Brogårdaskolan summerar Ante projektet. I augusti 2017 börjar nästa säsong där vi får lära känna teamet närmre och se arbetet komma igång.

Avsnitt nio om Brogårdaskolan

I avsnitt nio träffar vi Anders Månsson som är Kommunstyrelsens ordförande för att förstå hur man tänker i Bjuv när man gör en så stor ekonomisk satsning som en ny skola faktiskt innebär.

Avsnitt åtta om Brogårdaskolan

I avsnitt åtta träffar vi några representanter från den engagerade föräldraföreningen i Bjuv som har tankar kring den nya skolan.

Avsnitt sju om Brogårdaskolan

I avsnitt sju får vi träffa barnen i klass 6B som beskriver läget i skolan idag och vad som kan bli bättre. Tjockare väggar är ett förslag.

Avsnitt sex om Brogårdaskolan

Avsnitt sex om Nya Brogårdaskolan i Bjuv. Här får vi träffa mamma Sofie som berättar om hennes och hennes barns tankar och förväntningar kring den framtida skolan.

Avsnitt fem om Brogårdaskolan

I avsnitt fem om Brogårdaskolan får vi åka bil genom Bjuv tillsammans med en fd rektor som berättar anekdoter och sina tankar kring kommunens utveckling.

Avsnitt fyra om Brogårdaskolan

Avsnitt fyra i serien om Brogårdaskolan – Rektorns och Codesigns tankar om projektet
I avsnitt fyra får vi höra om rektorns och Codesigns tankar om projektet och förväntningar på den nya skolan samt deras tankar kring processen, barnen och verksamheten.

Avsnitt tre om Brogårdaskolan

Avsnitt tre – Pedagogernas förväntningar
I avsnitt tre får vi höra om lärarnas förväntningar på den nya skolan och deras tankar kring processen, barnen och verksamheten.


 
 

Avsnitt två om Brogårdaskolan

Avsnitt 2 om Brogårdaskolan – Barnens förväntningar

Vilka förväntningar på den nya skolan har egentligen barnen i Bjuv, och vilka tips och erfarenheter kan de ge oss som ska rita och utveckla skolan? Ta del av barnens tankar och känslor här.

Avsnitt 1 om Brogårdaskolan

ABF-huset, Stockholm

Epicenter – Framtidens kontor by Codesign

Spjutspetspersonligheter