Sundbybergs stadshus

Att skapa ett kulturlandskap där goda relationer odlas mellan medarbetare och medborgare

Lösning
I takt med invånarantalet ökar i Sundbybergs kommun ökar också behovet av service. Codesign anlitades att utforma och anpassa de nya större lokalerna på 8 600 m² med ca 320 arbetsplatser och offentliga ytor efter en organisation som ska kunna växa i dem under de närmaste 10 åren. Codesign var i detta fall inte bara hyresgästens arkitekt utan också fastighetsägaren AMF Fastigheters arkitekt.

Formspråket för tankar till växtriket i temat ”Växtkraft” som är en viktig del i gestaltningen. Man valde att frångå traditionella sittlösningar och genom möteslandskap med kullar och berg skapat nya sätt att mötas i de större samlingsplatserna, restaurangen och coffice. Organiska förebilder har fått influera funktion, beteende och hur själva inredningen ser ut.

 

Resultat

De som arbetar i huset är mer synliga för varandra i de nya lokalerna. Arbetsplatserna är utformade i dialog med medarbetarna, och de förvaltningar som behöver samverka sitter nu intill varandra. Kommunhuset har fått en öppen och välkomnande foajé där allmänheten kan ta del av utställningar om vad som är på gång i kommunen och ta en fika eller lunch i restaurangen. Även en öppenhet inåt i organisationen är tydlig då det inte finns slutna arbetsrum.

Ansvariga inom projektet

Johanna Nenander
Arkitekt
Mer info...
Elis Forsgård
Projektledare
Mer info...
Love Neuschutz
Inredningsarkitekt
Mer info...
Peter Ullstad
Arkitekt och grundare
Mer info...
Jon Mjönes
Arkitekt
Mer info...
Moa Rydberg Dahlin
Arkitekt
Mer info...
Ulrica Magnusson
VD
Mer info...
Linda Fredén
Arkitekt
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt