Upplands-Bro

Codesign har fått i uppdrag av Upplands-Bro kommun att skapa ett hållbart koncept för deras stadshus i Kungsängen. Målet är att få ihop flera påbyggda huskroppar och öka kommunikationen och flöden mellan avdelningarna. Projektet ska vara klart vintern 2016 och omfattar koncept och gestaltning för 6 våningar, 350 arbetsplatser och matsal.

Byggstart 2018.

Avsnitt 1 om Brogårdaskolan
Om projektet: Vid årsskiftet 2018/2019 ska nya Brogårdaskolan i skånska Bjuv invigas. Människorna i Bjuv har förstått att man måste satsa på barnen för att fortsätta att utveckla samhället. Det är precis så här vi på Codesign…

Avsnitt 2 om Brogårdaskolan

Om projektet Vid årsskiftet 2018/2019 ska nya Brogårdaskolan i skånska Bjuv invigas. Människorna i Bjuv har förstått att man måste satsa på barnen för att fortsätta att utveckla samhället. Det är precis så här vi på Codesign…

Avsnitt 3 om Brogårdaskolan: Pedagogernas förväntningar

Varannan vecka fram tills invigningen av Brogårdaskolan i Bjuv vid årsskiftet 2018/2019 kommer vi få följa människorna runt projektet genom denna dokumentärserie. I avsnitt tre får vi höra om lärarnas förväntningar på den nya skolan och…

Avsnitt 4 i serien om Brogårdaskolan: Rektorn och arkitekturbyråns förväntningar

Varannan vecka fram tills invigningen av Brogårdaskolan i Bjuv vid årsskiftet 2018/2019 kommer vi få följa människorna runt projektet genom denna dokumentärserie. I avsnitt fyra får vi höra rektorns och arkitekturbyråns förväntningar på…

Avsnitt 5 om Nya Brogårdaskolan

Här får vi hör vad den tidigare rektorn i kommunen tänker om utvecklingen i utanför skolan i Bjuv.

Avsnitt 6: Förväntningar och förhoppningar från en förälder i Bjuv

Här får vi träffa mamma Sofie som berättar om hennes och hennes barns tankar och förväntningar kring den framtida skolan.

Avsnitt 7: Barnens förväntningar på den nya skolan

I avsnitt sju får vi träffa barnen i klass 6B som beskriver läget i skolan idag och vad som kan bli bättre. Tjockare väggar är ett förslag. Följ dokumentärserien om Brogårdaskolans utveckling via codesign.se fram tills invigningen av den nya skolan vår 2019.

Avsnitt åtta: Föräldrarföreningen i Bjuv tycker till om nya skolan

I avsnitt åtta träffar vi några representanter från den engagerade föräldraföreningen i Bjuv som har tankar kring den nya skolan. Följ dokumentärserien om Brogårdaskolans utveckling via codesign.se fram tills invigningen av den nya skolan vår 2019.

Avsnitt 9: Vi frågar kommunstyrelsens ordförande om varför man gör en ny skola i Bjuv

I avsnitt nio träffar vi Anders Månsson som är Kommunstyrelsens ordförande i Bjuv för att förstå hur man tänker i Bjuv när man gör en så stor ekonomisk satsning som en ny skola faktiskt innebär.
Följ dokumentärserien om Brogårdaskolans utveckling via codesign.se fram tills invigningen av den nya skolan vår 2019.

Avsnitt 10: I sista avsnittet för denna säsong summerar Ante projektet med nya Brogårdaskolan

I sista avsnittet av denna säsong om Brogårdaskolan summerar Ante projektet.

Följ dokumentärserien om Brogårdaskolans utveckling via codesign.se fram tills invigningen av den nya skolan vår 2019. I augusti 2017 börjar nästa säsong.

Brogårdaskolan säsong 2 avsnitt 1: Nu kör vi!

Äntligen är beslutet klubbat igenom och skolan ska byggas. Ante Runnquist från Codesign träffar Kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson och pratar om hur det känns. Följ projektet med den nya Brogårdaskolan som ska byggas i Bjuv via codesign.se/Comovies. Invigning är planerad till vår 2019.

Brogårdaskolan säsong 2 avsnitt 2: Vad menas med inkluderande arkitektur?

Äntligen får vi lära känna Codesign lite bättre, arkitekturbyrån som analyserar, ritar och utvecklar den nya skolan i Bjuv. Byrån pratar mycket om inkluderande arkitektur och brukarnytta. Vad menar man med det? Följ projektet med den nya Brogårdaskolan som ska byggas i Bjuv via codesign.se/Comovies. Invigning är planerad till vår 2019.

Brogårdaskolan säsong 2 avsnitt 3: Barnen visar var skåpet ska stå

Säsong två avsnitt tre: Utvecklingen av Brogårdaskolan i Bjuv är ett tight samarbete mellan Arkiktekturbyrån Codesign, kommunen och brukarna, det vill säga barn, föräldrar, lärare och annan personal som faktisk ska använda den nya skolan. I det här avsnittet får barnen ge feedback på modeller och ritningar och beskriver var de helst vistas, var de känner sig trygga och var man bäst leker. Följ projektet med den nya Brogårdaskolan som ska byggas i Bjuv via codesign.se/Comovies. Invigning är planerad till vår 2019.

Brogårdaskolan säsong 2 avsnitt 4: Vad har Bjuv och Operahuset i Sidney gemensamt?

I detta avsnitt om Brogårdaskolan i skånska Bjuv får vi åka på en liten arkitektonisk resa genom kommunen. Linda och Ante från Codesign visar oss arkitektoniska pärlor som inspirerar dem och den nya skolan som teamet ritar på. Hur viktigt är det att ta hänsyn till historien, och vad är det som gör att kan känner sig ”hemma” i vissa miljöer?

Ansvariga inom projektet

Ossian Badman
Projektledare
Mer info...
Staffan Virke
Arkitekt
Mer info...
Love Neuschutz
Inredningsarkitekt
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt