Kön och makt, eller ”Så ökar vi jämställdheten inom fastighetsbranschen”

Som arkitekturbyrå lever och verkar vi på Codesign i en fortsatt mansdominerad bransch om vi ser till ägandeskap och chefspositioner, både när det kommer till fastighets- och arkitekturbranschen.  Även om mycket har förändras över åren finns ett arbete att göra framgent.

Vi tror såklart att det finns ett värde i ökad jämställdhet mellan könen och makten och vi har därför bjudit in Anna Wahl, Professor i Genus, organisation och ledning på KTH i Stockholm. Hennes forskningsområde handlar om hur strukturer och kulturer i organisationer formas och återskapas i relation till genus samt hur makt, genus och ledarskap kan relateras till varandra.

Anna bedriver flera forsknings- och utvecklingsprojekt där fokus är på hur förändringsprocesser i organisationer kan medverka till ökad jämställdhet och mångfald. Tanken är alltså precis som alltid på våra Cotalks, att både ni och vi ska kunna lära oss mer inom ett specifikt område. Den här gången handlar det om att tydliggöra nedärvda strukturer, för att kunna förändra dem och öka jämställdheten i mansdominerade branscher.

Anmäl dig här till 10/11 Kön och makt

Plats: Codesign, Malmskillnadsgatan 32, våning 12
Tid: Frukost serveras mellan 7:45-08:15. Föreläsningen pågår mellan 08:15-09:00

OBS! Platserna är begränsade och först till kvarn gäller. Seminarierna är kostnadsfria men vid eventuell avbokning senare än 24 timmar innan seminariet äger rum tillkommer en administrativ avgift på 400 kr/deltagare.

Frågor? Maila agnes(at)codesign.se