Workshop på KTH inför Barnevalen

I år så handlar KTHs Arkitekturhögskolas introduktionsworkshop om inkludering av barn i stadsutvecklingen. CoRS deltog och höll en föreläsning där vi berättade om vår metod ballongaktivism och hur vi ballonger och färgglada och interaktiva kostymer för att på ett effektivt sätt sprida information och fånga uppmärksamhet.

Vi visade våra kostymer från förra årets Barneval Kick-off och beskrev hur behovet av att komma runt behovet av ett tillstånd från polisen för vårt Kick-off event födde idéen att göra om det traditionella informationsståndet till en portabel kostym uppbyggd av den informationen vi ville sprida.

Detta resulterade i tre väldigt färgglada och uttrycksfulla dräkter uppbyggda av våra flyers, posters och informationskort, dvs. den information vi ville dela. Så våra flygblad och skyltar blev interaktiva kostymer, som inte bara löste tillståndsproblemet utan också tillät oss att röra och inte bara vara knutna till en plats.

Kostymerna fungerade individuellt men även som en stor färgglad installation tillsammans.

Förbipasserande kunde interagera med kostymerna på olika sätt, Daniella hade en basketbollkorg på ryggen, vi hade en triangel med en nål i slutet så att du kunde poppa ballongerna och avslöja information gömd bakom dem. Min kostym bestod av flygblad som rullades in i en kon som folk kunde plocka och fylla med godis. Roses kape var uppbyggd av informationskort med artiklar från Barnkonventionen.

KTH studenterna fick i uppdrag att tolka Barnkonventionens artiklar och i grupper skapa egna interaktiva kostymer som de ska ha på sig på Barnevalen den 20 januari.

Underdagen växte fantastiska skapelser fram, vi är fantastiskt imponerade och tacksamma för studenternas fiffiga och pricksäkra tolkningar av barnkonventionens artklar och deras fantastiska kostymer.