Booli

Typ av projekt: Kontorsprojekt
Storlek: 740 kvm
Hur många brukare: Idag 38st medarbetare och planerar att bli 50st
Inflytt: Färdigställande december 2018
Plats: Olof Palmes gata 31, 111 22 Stockholm

Booli

Codesign hade arbetat med SBAB i nästan ett år när tankarna om ett nytt kontor till Booli uppstod. SBABägda Booli hyrde då in sig i lokaler på Stureplan i Stockholm och letade efter någonstans att flytta. Codesign fick i uppdrag att utvärdera ett antal lokaler och så småningom att ta fram en planlösning på en av dem. Förlaget gällde en ljus, fin och lättillgänglig lokal vid Norra Bantorget och mer och mer började tankarna på en flytt dit kännas som något mycket positivt. Codesign genomförde arbetet genom att se på projektet genom tre lager.

Det första lagret var basen, det andra konceptet och det tredje människorna som är Booli.

Basen blev en nedtonad palett som gick i linje med fastigheten. Konceptet ”Home is where you make it” är sprunget ur Boolis värdeord. Det är en abstrahering av känslor sprungna ur tanken på ett hem och handlade om att knyta dessa ord till en zon och en kulör. Viktiga aspekter för människorna som är Booli var att kunna växa från 38 till 60 personer, få bättre sociala ytor samt testa ett projektbaserat arbetssätt. Lagret utgörs av dem själva med sin familjäritet och vilja att gå på lokalen med sitt arbetssätt. Inredningsbudgeten var pressad och ca 60% av inredningen är befintliga möbler. Krutet lades på nya möbler i de kreativa ytorna med stora korkväggar för att pinna material och en rejäl färgklick i form av den orangea loungen.

Tillbaka till projektöversikt