Codesigns engagemang under Stockholm Design Week 2017

Nu kickar Stockholm Design Week igång med allt vad det innebär, och vi haffade i farten vår kollega Sanna Gebeyehu, konceptutvecklare, för att få koll på Codesigns olika engagemang under denna fartfyllda och designintensiva vecka.

– Dels har vi fått i uppdrag att utforma Iittalas utställning under Design Week på Wetterling Gallery. Iittala som gör tallrikar, glas och porslin har såklart ett tema kring mat men man vänder på konventionerna och undersöker ”Hur vi äter och vad vi äter idag?” Undersökningar visar att hushåll i Stockholms innerstad består av 1,8 personer, det innebär med andra ord att väldigt många personer ofta äter ensamma, eller framför datorn eller i större sammanhang på andra platser än i hemmet. Vi lever också i moderna familjer där vi vissa veckor är två vuxna vid matbordet, och andra veckor har ett gäng barn hemma. Vi kanske har en Skype-date dessutom, med ett barn som studerar utomlands eller med en vän i New York? Hur påverkar det måltiden? En större medvetenhet kring vad vi stoppar i oss är numera en hygienfaktor, och vi har stjärnkocken Sami Tallberg från Finland som kommer illustrera den organiska kosten på ett minst sagt oortodoxt vis, säger Sanna Gebeyehu, Konceptutvecklare på Codesign.

Codesign har också hjälpt Swedese med deras showroom på Narvavägen i nära samarbete med deras Creative Director Monica Förster.

– Swedese fortsätter att förädla sitt starka varumärke och lanserar ett gäng nya produkter till mässan 2017. Jag tror det är få, om ens någon annan möbelproducent som lanserar som många nyheter som Swedese gör i år. Dessutom präglas lanseringen av många spännande samarbete; tillexempel med Illustratören Kustaa Saksi som har tagit fram nya tygmönster och designduon Front, avslutar Sanna.

Fakta:
Stockholm Design Week pågår mellan 6-12/2 , 2017. För mer program och mer information besök deras hemsida.
Läs mer om mässan på Stockholm Furniture & Light Fairs hemsida

Iittalas utställning på Wetterling gallery är öppet mån-tors kl.11-18
Swedeses showroom är öppet enligt överenskommelse och för event med inbjudna gäster.

För frågor kontakta sanna(at)codesign.se