CoTalk Special Edition: Framtidens klassrum – ett samtal om utveckling av möbler för lärmiljöer

Under ett års tid har Codesign och EKV, genom en inkluderande process, skapat skolmöbler som stöttar barn och pedagoger i deras vardag. 

Emelie Heinlo, verksamhetsutvecklare på Codesign med många års erfarenhet som pedagog inom skolan, kommer att berätta om hur lärmiljöer har utvecklats historisk och vart vi är på väg. 

Efter detta följer ett samtal om själva designarbetet av skolmöblerna där den inkluderande processen tillsammans med elever, pedagoger, verksamhetsutvecklare, arkitekter och producenter har varit nyckeln. 

Hur påverkar lärmiljön möblerna och vice versa? Kan man med en uppsättning möbler skapa olika lärsituationer? Hur tillfredsställer man både användarens och verksamhetens behov i samma formgivning? Hur designar man möbler som är tillgängliga för många? Detta är några av de frågor som kommer att diskuteras samtidigt som du kommer att få se de skolmöbler som Codesign har skapat i nära samarbete med EKV Bord & Stolar. Vi avslutar CoTalk-et genom att visa en prototyp av Kompis, en möbel som du inte har sett tidigare. Välkommen!

Anmäl dig här!

Plats: Codesign, Sveavägen 56E, Stockholm

När: Torsdag, 7 februari 2019

Tid: Frukost serveras från 07:45, CoTalk startar 08:15

Frågor? Maila info(at)codesign.se