Epicenter

"A world class innovation environment"

Uppdrag
I december 2016 öppnade Epicenter på Mäster Samuelsgatan sina nya lokaler. Det rör sig om 11 000 m² vilket är dubbelt så stort  jämfört med det första innovationshuset på Malmskillnadsgatan som öppnade 2015. Epicenter är något så unikt som en gemensam plats för innovativa bolag som vill nätverka i en flexibel miljö, fylld av digitala startups och etablerade företag med innovativa idéer. Google for Entrepreneurs och FishBrain är ett par av alla de hyresgäster som tecknat medlemskap i det nya innovationshuset där Codesign ligger bakom det arkitektoniska konceptet.

– Ur ett arkitektoniskt perspektiv är detta ett spännande projekt på många vis. Dels då vi fick ”labba” fram lösningen vi ser i dag under ett par års tid då Epicenter först satt på en annan adress. De lokalerna, med funktioner och specialanpassad design, blev ett test som vi kunde skruva till och utveckla till ett 2.0. Att dessutom ha som uppdrag att skapa de absolut bästa förutsättningarna för innovation och samarbete sätter ju ribban extremt högt, säger Linda Fredén, Arkitekt på Codesign.

Lösning Konceptet präglas av extrem flexibilitet med alltifrån flyttbara väggar där man i förväg har projekterat för framtida behov av ventilation, belysning och teknik, till att samtliga ytor har multipla funktioner. – Vi har skapat en innovativ plattform för Epicenters medlemmar att kreativt använda utifrån olika behov, säger Linda Fredén, Inredningsarkitekt på Codesign. Teknik och innovation präglar också det estetiska uttrycket i form av både specialritad interaktiv belysning till 3D-installationer som konstnärliga och kommunikativa inslag. Epicenter erbjuder sina medlemmar en restaurang samt en eventyta för upp till 360 personer som går att förvandla från uppåt 300 sittande åhörare till kvällsmingel, sittande middagar till workshop och events.

About Epicenter Epicenter is Stockholm’s first digital House of Innovation at the heart of the city and Sweden’s digital landscape. At Epicenter members are invited to innovate alongside the world’s fastest growing digital companies and creative corporate initiatives. Within Epicenter, Swedish and international entrepreneurs and companies meet to collaborate, learn and grow their businesses.

Team:  Linda Fredén, Nadine Aschenbach,  Ying Sun,  Nils Pyk,  Åsa Grönlund,  Ulrica O Magnusson

Tillbaka till projektöversikt