CoTalk 6/4: Filterbubblor – hur funkar de och vad kan man göra åt dem?

Baksidan av att de sociala medierna blir allt bättre på att välja ut och visa innehåll som de tror vi gillar är att sånt vi inte gillar blir osynligt. Hur påverkas vår möjlighet att förstå vad som är sant och vad som är falskt i världen om Facebooks algoritmer filtrerar bort det som inte överensstämmer med det vi redan tror på? Kan vi ens ta reda på fakta om Google-sökningar ger olika svar beroende på vem som söker?

Per Grankvist har svaret. Han är journalist och författare till den uppmärksammade essän ”En värld av filterbubblor”. På ett lärorikt och underhållande sätt berättar han om hur filterbubblor fungerar och vad vi kan göra för att pricka hål på dem.

Anmäl dig här till CoTalk 6/4  Filterbubblor – hur funkar dem och vad kan man göra åt dem

Plats: Codesign, Sveavägen 56 E OBS! NY ADRESS
Tid: Frukost serveras mellan 7:45-08:15. Föreläsningen pågår mellan 08:15-09:00

OBS! Platserna är begränsade och först till kvarn gäller. Seminarierna är kostnadsfria men vid eventuell avbokning senare än 24 timmar innan seminariet äger rum tillkommer en administrativ avgift på 400 kr/deltagare.

Frågor? Maila agnes(at)codesign.se

Mer om Per
Per Grankvist är fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad, och medverkar regelbundet i Nyhetspanelen i SVT Gomorron Sverige för att kommentera veckans händelser. Han är även redaktör för analysbrevet CSR i Praktiken, som han grundade 2006, och som belyser hur företag tjänar pengar på hållbarhet. Analysbrevet når över 20 000 personer som arbetar med hållbarhetsfrågor i Sverige. Sedan 2014 är han styrelseordförande i Fairtrade Sverige.