Iittala

Colorful Living

Uppdrag
Inför Stockholm Furniture & Light Fair 2018 fick Codesign uppdraget att ta fram ett utställningskoncept till Iittalas monter på 60kvm. Utmaningen med utställningar på mässor är kringliggande montrar och interiörer som ”stör” bilden av det egna varumärket. Det gäller att hitta en egen identitet, ett sätt att sticka ut och fånga uppmärksamheten i det höga bruset av intryck.

– Vi skapade en utställningsarkitektur som var visuellt spännande och stark i sig samtidigt som den inte konkurrerade med produkterna utan agerade backdrop som presenterade och lyfte produkterna, berättar Sanna Gebeyehu, konceptutvecklare på Codesign. Att göra en fysisk tolkning av ett så starkt varumärke som Iittala är en ärofylld utmaning.

Lösning

Inspirationen till utställningsarkitekturen är sprungen ur Iittalas 136-åriga historia av att skapa premiumföremål i glas, siluetten av nordisk natur samt det poetiska och varierande uttrycket i materialet glas. Designen bygger på en abstrakt form av de formar man blåser glaset i som återkommer i utställningen i olika skalor. Arkitekturen omfamnar varje föremål, på samma sätt som de formar man blåser glaset i omfamnar glaset och ger det dess mönster och form. Estetiken i arkitekturen är stark, men samtidigt skör och transparent, precis som glasets egna karaktärsdrag. Monterdesignen är ett verktyg för att presentera föremålen på ett dramatisk och elegant, men samtidigt enkelt sätt, där glaset står i centrum.

Only design made with love and passion is sustainable for the eye over time. Only design made with love and passion build friendships longer than a lifetime. Only design made with love and passion create icons.

Team: Sanna Gebeyehu,  Jonathan Yamamoto Wahlstedt,  Veine Bartos
team: Sanna Gebeyehu, Jonathan Yamamoto Wahlstedt, Veine Bartos

Ansvariga inom projektet

Jonathan Yamamoto Wahlstedt
Arkitekt
Mer info...
Veine Bartos
Arkitekt
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt