Reset Your Table

Uppdrag och lösning
I samband med Stockholm Design Week 2017 fick Codesign i uppdrag att utforma Iittalas utställning på Wetterling Gallery. Iittala som gör tallrikar, glas och porslin utgick från ett tema kring mat men med ett nytt perspektiv och så här beskrevs utställningen inför invigningen:

– Vi vänder på konventionerna och undersöker Hur vi äter och vad vi äter idag?, säger Sanna Gebeyehu, Konceptutvecklare på Codesign.

Undersökningar visar att hushåll i Stockholms innerstad består av 1,8 personer, vilket innebär att väldigt många personer ofta äter ensamma, eller framför datorn eller i större sammanhang på andra platser än i hemmet. Vi lever också i moderna familjer där vi vissa veckor är två vuxna vid matbordet, och andra veckor har ett gäng barn hemma.

– Vi kanske har en Skype-date dessutom, med ett barn som studerar utomlands eller med en vän i New York? Hur påverkar det måltiden? En större medvetenhet kring vad vi stoppar i oss är numera en hygienfaktor, och vi har stjärnkocken Sami Tallberg från Finland som kommer illustrera den organiska kosten på ett minst sagt oortodoxt vis, avslutar Sanna.

team: Sanna Gebeyehu, Jonathan Yamamoto Wahlstedt, Veine Bartos

Ansvariga inom projektet

Jonathan Yamamoto Wahlstedt
Arkitekt
Mer info...
Veine Bartos
Arkitekt
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt