Kreativa samarbeten

Fantastiska inredningar kräver fantastiska samarbeten

En stor del i att skapa fantastiska interiörer är att samarbeta med fantastiska personer. På Codesign tror vi att vi kan nå ännu bättre resultat om vi gör det tillsammans. Genom att bjuda in grymma människor till samarbeten blir vår design till en större upplevelse.

Bea Szenfeld

Bea är en hyllad modeskapare som de senaste åren fokuserat och utvecklat fantastiska tekniker och former av papper. Briefen till Bea var att hon skulle skapa något till ett svart mötesrum. Allt i rummet är svart och vi såg framför oss vita pappersskulpturer. I den kreativa processen landade Bea i att hon ville jobba med svart papper för en gångs skull. Hon skapade en djungel av ca 10 000 handklippta blommor och blad som monterades i en akvarieliknande vägg.

Monica Förster Design Studio

Monica är en av Sveriges mest framgångsrika designers och en välrenommerad formgivare som har hela världen som arbetsplats. Hon jobbar både med industridesign, möbelformgivning och konstnärliga installationer. I det här samarbetet fick Monica i uppgift att skapa ett objekt som kan multipliceras till ett installationsartat konstverk i ett mötesrum. Det landade i en formpressad ”vinge” i trä som fungerar enskilt men också som en byggsten till större formationer och kan produceras i nästan vilket material som helst. Resultatet blev en stalaktitliknande installation som klättrar upp på en spegelvägg och hänger ner från taket.

Kustaa Saksi

Kustaa är en finsk illustratör och grafisk formgivare baserad i Amsterdam som på senare år gjort flera intressanta textila projekt. Han jobbar med stora som små varumärken över hela världen. I det här projektet fick Kustaa i uppgift att skapa en gobeläng. Inspirationsord var ”vår”, ”tjärn” och ”sagoskog”. Resultatet blev en 3 meter lång och 2 meter bred gobeläng vävd i samarbete med Textiel Museum Holland.

Färg & Blanche

Fredrik och Emma fick sätta tänderna i att göra något kreativt för att stänga in en stor whiteboard i ett mötesrum. Duon är kända för sitt haute coutureliknande manér och förhållningssätt till möbelformgivning och jobbar såväl med kommersiella varumärken som i rent konstnärliga projekt. De är kända för sin ”wood stitching” och har utvecklat tekniken och syr numera i metall. Resultatet blev en vikvägg i sydd mässing.

Jonas Wiehager

Jonas är en multikonstnär som jobbar med grafisk formgivning, mode, branding, design och konst. Jonas fick i uppgift att jobba med sin ”droppteknik” i ett mötesrum men också att göra en moodboard för hur han skulle vilja att rummet såg ut om det var hans, som Codesign tolkade och valde möbler, textilier och belysning till. Jonas har målat AV-skåpet med sin droppteknik och gjort all konst och collage i rummet.

Iittala är ett exempel på hur olika lager av kreativitet skapar en slutprodukt utöver det vanliga. Vi designade och tog fram konceptet men visste att resultatet kunde förädlas genom att plocka in en blomsterkreatör i världsklass, Gunnar Kaj.

I arbetet med Synch anlitades illustratören Johan Mets för att ta fram ett mönster, som företaget kunde använda som ett element i sin kommunikation.

Tillbaka till projektöversikt