Netlight Helsinki

Netlight händer där Netlight möts.

Harder Better Faster Stronger är inte bara en låt, det är en boktitel. Den är inte fransk eller engelsk, den är svensk. Författaren Erik Ringertz var VD på Netlight i sjutton år fram tills alldeles nyligen. Tillsammans med sina kollegor har Erik skapat en organisation som lever som man lär.

Netlight Consulting HK - Bistron är en samlingsplats för alla Bistron används frekvent av interna och externa kollegor, kunder och samarbetspartners för bland annat för arbete, möten, events och matsal.
components/symbols/close

Vi började arbeta med Netlight för ca fem år sedan. Vi tjatade oss in. Vi hade hållit ögonen på dem under flera år och försökt ta efter deras företagsbygge. Ett chefslöst, titellöst, humant och naturligt ledarskap som utgår från allas inflytande och möjlighet till påverkan. En kultur så stark att utomstående kallar den sekt. Inne i Netlightvärmen är den mer som en familj som bryr sig.

Vi blev deras arkitekter. Vi skulle rita den tredimensionella plattformen för Netlights medarbetare att växa i och på. Det förtroendet har vi sen den dagen fått flera gånger. I München, i Oslo och nu senast i Helsinki. Netlights olika kontor har såklart likheter men likheterna är inte nödvändigtvis en färgpalett eller accenter som gör att vi känner igen oss. Det är stämningen och varje kvadratmeters nytta för medarbetarna. Det finns ett surr där. Det påminner om ett blommande fruktträd på försommaren alla humlor, getingar, bin och andra som lägger som ljudsätter blomdoften. Lite så är det när allt sitter.

Är detta over the top? Kanske: ”En känsla av rörelse, varje dag något nytt, och ändå en ordning där varje arbetsuppgift får plats.”

Netlight Consulting HK - En plats där man möts och är tillgänglig för alla.
components/symbols/close
Netlight Consulting HK - Vinterträdgårdar en förlängning av bistron Som en förlängning av bistron, blir vinterträdgårdarna en plats för arbetsmöten eller måltid. Ljusinsläppet från de stora glaspartier i vinterträdgårdarna och fasad gör mörka textiler och naturmaterial tillåtande.
components/symbols/close

En känsla av rörelse. Varje dag är något nytt, och ändå en ordning där varje arbetsuppgift får plats.

Helsingforskontoret är inrymt i ett kontorshus från 1890 med höga fönster och tjocka väggar. Flexibla och specifika ytor avlöser varandra i en promenad genom kontoret. Externa och interna funktioner vävs samman och entrén är mitt byn, en naturlig social nod.

Gestaltningen stryker byggnaden medhårs med orginaldetaljer och paneler, lättar upp genom större rum och ljusa naturfärger, och överaskar med kontraster och modern grafik som utnyttjar det gamla husets egensinne. Allt för att skapa flöde, intresse och variation på riktigt.