Stanley

Från lokalsök till färdigt kontor

Uppdrag 
Codesigns uppdrag för Stanleys huvudkontor i Göteborg omfattade förstudie, underlag för lokalsök i samarbete med JLL, hyresavtal i samarbete med Peab, koncept, gestaltning och projektering av inredning.

Lösning

Stanley ville nyttja sitt nya kontor bättre som ett stöd för säljbearbetning tillsammans med en verksamhetsanpassning framförallt gentemot deras tekniker som är där sällan och som har behov av att hitta olika tillfälliga arbetsmiljöer.  Konceptet återspeglar Stanleys önskan om att nischa sig som ett tekniskt bolag med en ”motorsportig touch” samtidigt som kontoret är representativt och en anpassad miljö för både kunder och tekniker.

Om Stanley

Vi  på STANLEY är stolta över vårt goda rykte och vi vill ständigt testa, utforma och förbättra våra produkter för att säkerställa kvalitet och maximal funktion. Att upprätthålla vår ställning av att vara världens bästa på det vi gör är viktigt för oss och det du förväntar dig från ett namn som STANLEY. STANLEY Works, ursprungligen en tillverkare av skruv och dörrbeslag, beläget i New Britain, Connecticut, grundades 1843 av Frederick T. Stanley. Några år senare, 1857, grundade Fredriks kusin, Henry Stanley, ett regel- och tumstockföretag. År 1920 slogs sig regel-och tumstocksföretaget samman med STANLEY som sedan skulle bli den berömda handverktygsdivisionen. Under årens lopp har STANLEY Works producerat några av de mest innovativa och användbara verktyg som någonsin gjorts. Bland dessa verktyg är Bailey® hyvel , Surform®, PowerLock® måttband och nu senast FatMax™-sortimentet. Idag, mer än någonsin, fortsätter STANLEY att vara branschledande inom handverktygsinnovation.

team: Gabriel Stuart, Elis Forsgård

Ansvariga inom projektet

Tillbaka till projektöversikt