Tech Farm

”Stockholm ligger tvåa efter Silicon Valley som bästa grogrund för startup-bolag”

Conscious Coliving
Codesign har på uppdrag av Tech Farm utvecklat koncept och gestaltning för deras initiativ Conscious Coliving, en nationell satsning för att utveckla en ny boendeform.

– Stockholm ligger tvåa efter Silicon Valley som bästa grogrund för startup-bolag inom mjukvarubranschen, men vi håller på att förlora den placeringen för att det finns för få bostäder. Det här projektet handlar om att utveckla ett maxat compact living och dela på gemensamma ytor och idéer, säger Jelena Mijanovic, Arkitekt på Codesign.

Konceptet bygger på en analys av målgruppen och dess livsstil. Conscious Coliving vänder sig till människorna bakom alla dessa startups, individer som präglas av höga ambitioner och perioder av intensivt jobb, men som också sätter välmåendet i fokus och förväntar sig en hög livskvalité i form av tillgång till för exempel yogastudios, privata kockar och gym. De gemensamma ytorna ska användas till planerade och spontana möten där peer-coaching och utbyte av idéer är centralt.

Codesign har satt samman ett program och utifrån det gestaltat en ”flagship-byggnad.”

About Tech Farm

”Tech Farm is a purpose-driven real estate venture that launches and manages Conscious Coliving and Coworking properties for global citizens. Our mission is to launch over 100 properties in startup cities across the world within the next 10 years. Each hub will have it’s own unique character and personality that will be co-created with our founding residents and members.” Fotnot Per capita hamnar Stockholmsregionen på en mycket hedrande andraplats efter Silicon Valley, med 6,3 stycken miljarddollarbolag per miljon invånare jämfört med Kiseldalens 6,9. Läs mer här

team: Jelena Mijanovic, Veine Bartos

Ansvariga inom projektet

Jelena Mijanović
Arkitekt / Ansvarig Codesign Research Studio
Mer info...
Veine Bartos
Arkitekt
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt