Lidingö stadshus

"Vårt uppdrag är att maximera nyttan"

Lidingö stadshus är rustat för framtiden 

Codesign har arbetat med utveckling av kommunens lokaler i samband med en omorganisation. Uppdraget innebar att rusta huset för framtiden, och se över hur organisationen på bästa sätt ska stödjas av sina renoverade lokaler.

 

Projekt: Kontorsprojekt/Stadshus

Uppdrag: 5000 kvm i inredningsuppdraget, koncept och förarbete för 17 000 kvm

Brukare: ca 450 tjänstemän, därtill kundcenter och mötescenter för mötet med kommunens medborgare

Inflytt: Hösten 2018

Plats: Lejonvägen 15, 181 32 Lidingö

 

Fokus på korsande flöden och öppna rumsligheter

I en inledande konceptfas har husets förutsättningar, organisationens aktivitetsbaserade arbetssätt och stadens motto ”Hälsans stad” vävts samman. Konceptet ”Vilja våga hälsa” handlar både om ett rörligt och sunt arbetssätt som om möten mellan medarbetare och stadens invånare. Codesign har lagt stort fokus på att skapa korsande flöden och skapa öppna rumsligheter som väcker nyfikenhet. Husets ursprungliga och rena material aluminium och betong har kompletterats med naturligt enkel men omsorgsfullt bearbetad inredning i textil, trä och linoleum. En viktig del i arbetet var att ge varje hemvist sin egen karaktär i funktion och färg.

 

– Vi vill skapa mer plats för invånare och besökare att mötas och verka i Stadshuset och effektiviserar därför våra ytor samtidigt som organisationens behov av utveckling ses över, säger Paula Jagric, Projektledare, Lidingö Stad.

Uppdrag

I projektet har Codesign gjort systemhandling för hela stadshuset, bygglovshandlingar och beskedshandlingar på ytskikt samt inredningsprojektering för kommunens kontor och möteslokaler. I arbetet har Codesign drivit flera referensgrupper med medarbetare och en gestaltningsgrupp för förankring av husets utformning.

team: Peter Ullstad, Johanna Nenander, Jon Mjönes, Camilla Nordgren, Fanny zu Knyphausen Berg, Johan AlVfors, Ahmad Oraby, Helen Wahlberg, Elis Forsgård, Lina Åkerlund, jacob holst

Ansvariga inom projektet

Johan Alvfors
Arkitekt
Mer info...
Peter Ullstad
Arkitekt och grundare
Mer info...
Helen Wahlberg
Arkitekt
Mer info...

Tillbaka till projektöversikt